21 april 2013

Spårvägsmuseet i Stockholm

För ett tag sedan var jag och besökte spårvägsmuseet i Stockholm med familjen. Det är inte alltid enkelt att hitta aktiviteter för barn i Stockholm men detta museum är roligt även för barn. De flesta barn tycker att det är intressant med tåg och bussar och många av fordonen på spårvägsmuseet får man provsitta. Det finns ett litet tåg som går genom museet och kostar 10 kronor per åktur (även vuxna får åka det).

Inträdet är billigt, 40 kronor för vuxna och 20 kronor för barn (7-17 år), studerande och pensionärer. Barn under 7 år går in gratis. Det ingår även inträde till leksaksmuseet som ligger i samma byggnad så man får mycket för pengarna. Leksaksmuseet är inte så stort men fullproppat med både gamla och nyare leksaker.


Spårvägsmuseet är helt klart värt ett besök, särskilt om man gillar fordon. Det finns mycket att titta på, och det är kul att provsitta gamla bussar och spårvagnar och fundera på hur det var att åka kollektivt på den gamla goda tiden.

6 april 2013

När måste man ha sommardäck?

Byta till sommardäck

Jag glömmer alltid bort vilka datum det är som gäller för när man måste ha sommar- respektive vinterdäck. Kanske blir det lättare att komma ihåg nästa gång om jag skriver ner det här på bloggen. Det som gäller är följande:

  • Det är lag på vinterdäck vid vinterväglag från 1 december till 31 mars.
  • Dubbdäck är tillåtna 1 oktober till 15 april samt vid vinterväglag övrig tid.

Det betyder att jag och många andra som har dubbdäck har ungefär en vecka på oss att få på sommardäcken, om det inte kommer en massa snö. Kom ihåg att sommardäcken måste ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm.