9 augusti 2011

Begagnad sportbil: Fiat Barchetta

Foto: Stahlkocher
Foto: Stahlkocher
Fiat Barchetta fortsätter artikelserien "billiga, begagnade sportbilar" här på biltester.blogspot.com. Det kan finnas många anledningar till att man är intresserad av en billig, begagnad sportbil. Man kanske är ute efter sin första bil och vill ha lite kraft under huven eller så har man familj och vill köra något roligare än minibussen samtidigt som man inte vill spendera för mycket pengar. Oavsett anledning, här kommer den billiga, begagnade sportbilen Fiat Barchetta.

Fiat Barchetta (uttalas bar-ket-ta) är en s.k roadster, vilket betyder att den är öppen och saknar baksäte. Den har en tygsufflett. Bilen tillverkades mellan 1995 och 2005 med en paus mellan 2002 och 2004 eftersom Maggiora, där bilen slutmonterades gick i konkurs. Tillverkningen flyttades då till Mirafiori. Designern bakom bilen är greken Andreas Zapatinas. Bilen är franhjulsdriven med en 1,8-liters motor på 131 hk. Den klarar 0-100 på 8,9 sekunder och har en toppfart på 200 km/h.

För mer information kan man gå in på Team Barchetta Sweden eller Fiat Barchetta och fördjupa sig i den lilla sportbilen och träffa andra Barchetta-entusiaster.

Fiat Barchetta provkördes av tidningen Teknikens Värld 2004. Läs artikeln här: Fiat Barchetta (extern länk).

Intresserad av en prenumeration på tidningen Teknikens värld? Klicka här!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar