18 januari 2013

Bilbyte börjar närma sig...

Peugeot 307 kombi
Jag har en Peugeot 307 kombi, årsmodell 2002. Den ser ut som den på bilden men min är silverfärgad. Förra året (2012) kostade bilen totalt mellan 15 och 20 tusen kronor i service- och reparationskostnader. I den kostnaden ingick även kamremsbyte. Mitt motto är att byta bil när den börjar kosta för mycket. Annars riskerar man att nya fel dyker upp hela tiden. Tyvärr är det precis vad som har hänt.

De senaste felen på min Peugeot är att bagageluckan inte går att öppna samt att vindrutespolarpumpen är dålig och inte orkar spola upp vattnet tillräckligt högt upp på vindrutan. Det är inte första gången bagageluckan inte går att öppna. Förra gången det hände var för ca 3 år sedan och om jag minns rätt kostade det ca 1500 kronor att laga. Det var en microbrytare som hade gått sönder och jag kan nästan slå vad om att det är samma sak igen. Som om det inte vore tillräckligt måste jag göra en AC-service eftersom AC:n inte längre kyler. Det är inte första gången, jag tror att det blir tredje gången sen jag köpte bilen. Jag planerar att fixa felen i vår och sedan byta in bilen och köpa en ny eller en bättre begagnad bil. Jag har börjat titta på lämpliga alternativ men vilka det är tar vi i ett annat inlägg.

4 kommentarer:

 1. Och som vanligt så kommer du få en massa förslag på bilar som jag tycker passar dig, eftersom du inte vet vad du egentligen behöver för bil.

  T.ex. en splirrans ny Lada Niva, den är perfekt för dig och du vet inte om det bara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jocke, jag kan hitta 100 anledningar till att inte köpa Lada Niva, men nöjer mig med att nämna en:

   - Acceleration 0-100 km/h på 22 sek!!

   Men du ska ha cred för att du hittar unika och intressanta alternativ.

   Radera
 2. Har en Peugeot 307 2005. Har haft samma problem med microbrytaren i bagageluckan och måste in med bilen för AC service... Skrattade ganska igenkännande när jag läste ditt inlägg. Jag antar att du, liksom jag, också bytt samtliga lampor på bilen ganska många gånger!
  Vad för bil som passar dig har jag ingen aning om när du nu ska byta. Själv tittar jag lite åt Nissan X-trail. Har du någon kännedom om modellen eller några tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man, det är inte bara jag som har dessa problem med Peugeot. Det stämmer, man får göra lampbyten titt som tätt. Nästa gång blir det inte franskt i alla fall...

   Jag vet inte om du har tittat på en ny eller begagnad Nissan X-trail men ett tips är att välja en med antisladd om du köper en begagnad, det var tydligen extrautrustning.

   Själv är jag inne på att köpa en mindre, bränslesnål bil men har inte hittat någon favorit än.

   Radera