30 maj 2012

[Sponsrad video] Nya Kia Cee´dKia är en sydkoreansk biltillverkare som går bra i Sverige. Jag läste någonstans att Kia t.o.m är Sveriges fjärde mest sålda bilmärke. En av anledningarna till märkets popularitet är 7 års nybilsgaranti från 1 januari 2010 på samtliga bilmodeller. Nyligen lanserades den andra generationen av Kias populära bilmodell Cee´d.

Nya Cee´d är tillverkad endast för Europa-marknaden. Jämfört med sin företrädare är den 4 cm längre, 1 cm lägre och 1 cm smalare på bredden. Tack vare hjulbasen på 2,65 m är den bland de rymligaste i klassen.

Precis som hos de andra biltillverkarna ligger fokus på att få ner bränsleförbrukningen och ett av motoralternativen som erbjuds är en 1,6 liters direktinsprutad GDi-motor på 135 hk. Bränsleförbrukningen är 5,2 liter per 100 km och CO2-utsläppet 119 gram per km.

Bilen erbjuds med tre olika utrustningsalternativ: EX, Komfort och Executive. I utrustningspaketet Executive ingår bl. a. startknapp, parkeringssensorer fram, filövervakningssystem, läderklädsel och självparkeringssystem.

Idag rullar redan över 30 000 Kia Cee´d i Sverige och jag är säker på att antalet kommer att öka med den nya modellen. Har du provkört nya Kia Cee´d? Kommentera gärna och skriv vad du tycker i så fall.


Nya Kia Ceed
Ceed invändigt

1 kommentar:

  1. Kias 7 åriga garanti + att de är experter på att hoppa på designtrender, dvs man går inte i framkant utan tar efter och gör mindre egna förändringar. Detta gör att deras bilar känns riktigt fräsha. Bara prislappen fortfarande är förmånlig så kommer denna nog att fortsätta att vara en succe.

    SvaraRadera