26 november 2013

Hyra lastbil för flytt

Hyra flyttbil
Jag flyttade nyligen och hyrde en lastbil för att tömma den gamla lägenheten och transportera allting till den nya lägenheten. Eftersom jag inte känner mig bekväm med att köra en för stor lastbil valde jag en Renault Trafic, vars lastutrymme mäter 2,5 m i längd, 1,69 m i bredd och 1,38 m i höjd. Den rymde mer än man kan tro!

Jag hyrde bilen hos OKQ8 i Västberga för ganska exakt en tusenlapp (för ett dygn) med självriskreducering. Då ingick även 100 km körsträcka vilket jag klarade mig på. Jag förbrukade diesel för mindre än 100 kronor! Jag är lite anti mot att köra stora bilar men Traficen gick hur enkelt som helst att köra. Man sitter ganska högt upp så man har bra överblick framåt och på sidorna. Sidobackspeglarna är tvådelade och de undre täcker den döda vinkeln utmärkt. Bilen jag fick hade även parkeringssensor bak och varnade om man kom för nära något hinder när man backade.

Jag kan rekommendera Traficen som flyttbil, den var mycket enklare att köra än jag trodde. Visst är det jobbigt att flytta, men man sparar ganska mycket pengar på att flytta själv jämfört med att betala till en flyttfirma.

2 kommentarer:

  1. Hej! Testar ni bildelar också? Kolla in ASA-Suspension och gilla deras sida på Facebook. Lycka till med era tester!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Andreas, testar du bildelar också? Jag har köpt extra ASA Suspensions bara för att ha som prydnad hemma, vilka grejer. ;-)

      Radera