6 mars 2012

[Sponsrad video] Världsnyhet i nya Volvo V40Sponsrat av Volvo Personbilar

Idag, den 6 Mars lanseras nya Volvo V40 på bilsalongen i Geneve. Totalt erbjuder den nya V40 åtta olika motoralternativ där den värsta är T5-modellen med 254 hk. Den klarar 0-100 km/h på 6,5 s. Vill man istället köra så snålt och miljövänligt som möjligt finns det också ett diesel-alternativ som bara drar 3,6 liter per 100 km och endast släpper ut 94 gram koldioxid per km.

En intressant nyhet är att den nya V40 innehåller en extern krockkudde för fotgängare. Det är den första i världen av sitt slag och det ska bli intressant att se om andra biltillverkare kommer med liknande säkerhetslösningar.

Den tecknade reklamvideon från Volvo hyllar individualitet (starta filmen genom att trycka på den). Jag tror att budskapet från Volvo är att vi som kunder kan konfigurera bilen för att den ska passa just oss. En annan tanke som slog mig är att man kanske vill tvätta bort lite av svensson-stämpeln nu när man lanserar en modern bil med premium-design invändigt och utvändigt. Snygg är den i alla fall och jag kan mycket väl tänka mig att köra en sådan. Jag återkommer med biltester inom kort.

2 kommentarer: