6 september 2012

Honda Civic – ett miljöalternativ

Honda Civic Natural Gas

Vill du värna om miljön och få mer pengar i plånboken, men känner dig inte riktigt redo att ge upp bensinbilens prestanda? Då kan nya Honda Civic 2012 vara det rätta alternativet för dig. NGV, som står för ”the Natural Gas Vehicle” är den mest miljövänliga bilen av de fem Honda Civic-modellerna som finns. Den drivs på naturgas och många som har kört den och är vana vid att köra med bensinmotor märker knappt skillnaden. Den nya modellen har framförallt förbättrad komfort, ljud – vibrationsnivåer och styrning. Materialvalet är också av en högre standard i denna modell. De som arbetat med den nya Honda Civic säger att slutresultatet och dess framsteg motsvarar hela två generationer.

Honda Civic Natural Gas har en snygg, modern och futuristisk design influerad av flygplan för att uppnå en optimal aerodynamik. Denna design har minskat luftmotståndet med ca 10 % jämfört med föregångaren. Även när man sitter i kupén så får man en ”cockpit-känsla” med dess stora ytor och fönster och ett bekvämt avstånd till alla reglage i bilen.

När det kommer till teknologin så kommer Civic Natural Gas med en 1.8 liters fyrcylindrig motor. På instrumentbrädan hittar du en intelligent Multi-Information Display (i-MID) som uppdaterar allt från vilken musik du spelar till hur mycket bränsle du använder. Om du gillar att lyssna på musik kan du ansluta din iPhone, ladda upp foton och ”streama ”musik. 

Finesser som Eco Assist som hjälper dig att använda så lite bränsle som möjligt och Hill Assist, precis som namnet antyder assisterar dig vid start i uppförsbacke, är också inkluderade. Smart Entry är en av de nya finesserna, som känner av när du närmar dig bilen och låser upp bilen om du har nyckeln i väskan eller fickan.  Säkerhetsnivån är även den högsta med krockkuddar både fram och på sidorna men även krockgardiner, whiplash-reducerande nackskydd och bältespåminnare på alla säten är standard. ABS-bromsar ingår i standardutrustningen och de är kompletterade med EBD bromskraftsfördelare för att ge maximal stabilitet och bromseffekt. Som tillval kan man välja CMBS-systemet som varnar inför en kollision och som tillåter dig att ställa in hastigheten och avståndet till bilen framför.

2 kommentarer:

  1. SE UPP. MYCKET SNUTAR UTE PÅ VÄGARNA NU.

    // Micce Mandell

    SvaraRadera
  2. Tack för varningen! Jag vet vad du menar :)

    SvaraRadera