28 december 2011

En riktig liten tuffing: Audi A1 quattro

Audis minsting A1:an kommer i en sportig version i begränsad upplaga om 333 exemplar. Den ser riktigt tuff ut och det saknas inte heller motorkraft som backar upp den tuffa designen. Den här mycket speciella A1:an har fått namnet quattro, som härstammar från en Audi-klassiker från 80-talet.

Hur ser det ut under huven? quattro har utrustats med en 2-liters TFSI-motor på hela 256 hästkrafter och 350 newtonmeter. Det tillåter den lilla fyrhjulsdrivna bilen att accelerera från 0 till 100 på 5,7 sekunder! Toppfarten är 245 km/timmen och bränsleförbrukningen i genomsnitt 0,85 liter per mil.

Bilmodellen har 6-växlad manuell låda och normalt driver motorn framhjulen men bakhjulen kopplas automatiskt in omedelbart när det behövs. Bilen levereras med 18-tums aluminiumfälgar och däck med dimensionen 225/35.

Andra sportiga detaljer på A1 quattro är delvis svartlackerad baklucka, mörktonade bakljus, dubbla avgasrör, takvinge och kjolpaket runt om bilen. Inuti bilen hittar vi sportstolar samt hela 14 högtalare på totalt 465 watt.

Summan man får betala för en Audi A1 quattro är inte fastspikad, men med tanke på att den bara tillverkas i 333 exemplar lär det vara en ansenlig summa pengar. Synd, eftersom den hade varit rolig att ha som extrabil utöver familjebilen...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar