18 januari 2012

Nya Mercedes-Benz SL


Sponsrat av Mercedes-Benz

Reklamfilmen med den nya modellen av Mercedes-Benz SL är aningen annorlunda. Jag förstår inte riktigt poängen, titta på videon ovan och bilda en egen uppfattning. Det bästa med videon är i alla fall att man får en tydlig bild av den nya modellen som jag gillar skarpt. Jag ser fram emot framtida biltester.

Den första SL modellen från Mercedes Benz kom ut redan 1954 och hette då 300 SL. SL står för elegans, sportig körstil och innovativ teknik. Det gäller även den senaste modellen.

Nya SL finns i två varianter: SL 350 BlueEFFICIENCY med en V6:a på 306 hästkrafter och SL 500 BlueEFFICIENCY med en V8 på 435 hästkrafter. Toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h. Automatväxellådan 7G-TRONIC PLUS med växelpaddlar ingår i grundutförandet.

Det finns även en specialmodell som kallas SL Edition 1 med bl.a. AMG-sportpaket med lättmetallfälgar i 5-ekerdesign, gråeloxerade bromsok, hålborrade bromsskivor, röd läderklädsel, frontspoiler samt bakkjol och sidokjolar.

En funktion som jag tycker är lite kul är nackvärmaren AIRSCARF som värmer förarens och passagerarens nacke och huvud vid öppen körning.

Tyvärr kostar modellen lite mer än vad många av oss har råd med. SL 350 går loss på 995 000 kr och SL 500 kostar 1 224 000 kr i grundutförande. Som man säger – smakar det så kostar det!1 kommentar:

  1. Vilken toppenbil! Riktigt snygg design.

    /Anders

    SvaraRadera