27 januari 2013

[Sponsrad video] Fiat 500l en stor liten bil


Lilla Fiat 500 har blivit vuxen och fått tillägget l som står för large i nya Fiat 500l. Den konkurrerar i klassen mini MPV (Multi Purpose Vehicle) eller liten minibuss på ren svenska. Motorutbudet består av både diesel- och bensinvarianter, klicka på länken efter videon för mer detaljerad information. Något jag tycker är intressant är att Fiat använder den tvåcylindriga turbomotorn TwinAir Turbo i ett av motoralternativen. Den är bara på 0,9 liter men ger ut 105 hästkrafter. Blandad bränsleförbrukning uppges till 0,48 liter per mil och koldioxid-utsläppet till 112 g per km. Pris från 169 900 kr.


Den klassiska fronten från Fiat 500 är lätt att känna igen, dock har strålkastarna blivit större jämfört med lillebror Fiat 500. Den speciella charmen finns som tur är kvar.

Fiat 500l är 4,15 m lång och har plats för fem passagerare och fem väskor. Fram- och baksäten kan justeras i många olika positioner för att bilen ska kunna användas i de flesta situationer. Dessutom finns det 22 olika förvaringsfack i bilen.

Interiören är modern och väldigt ljus. Fiat 500l har ett hjälpsystem som heter eco:Drive, som hjälper föraren att förbättra körstilen och köra mer bränslesnålt. En 5-tums pekskärm är placerad centralt i kupén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar