31 december 2012

Ford StreetKa - skön liten sportbil

För ett tag sedan såg jag en bil på parkeringen i mitt område som jag inte kände igen. Det var en cab och den var väldigt liten. På grillen syntes Fords emblem så jag visste i alla fall att det var en Ford. Jag kollade upp registreringsnumret och fick fram bilmodellen, StreetKa. Det var alltså cab-modellen av småbilen Ford Ka!

StreetKa blev ingen långlivad bilmodell, den såldes mellan 2003 och 2006 tillsammans med sin tvilling SportKa, som är en sportigare Ka men ingen cab. Motorn som användes var en 1,6 liters bensinmotor med 95 hästkrafter. Trots att motorn är ganska liten är StreetKa en pigg, liten cab mycket tack vare den låga vikten på ca 1000 kg. Toppfarten är 173 km/h och den klarar 0-100 km/h på 12,1 s.

Funderar du på att köpa en rolig bil till sommaren kan detta vara ett alternativ. Jag har ingen uppgift på hur många som rullar i Sverige men har sett att den annonseras för mellan 40 och 50 tusen kr vilket inte är särskilt mycket för en rolig bil som är väldigt lättstyrd och älskar kurvor. Som ny kostade den 175 000 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar