25 november 2013

[Sponsrad video] Svensk premiär för nya Mazda 3


Det har nu blivit dags för Mazda 3:s sverigepremiär. I reklamfilmen ovan jämförs Mazdas nyskapande med höjdhopparen Dick Fosbury som var först med att hoppa med ryggen mot ribban. Fosbury vann OS-guld 1968 och sedan dess hoppar alla höjdhoppare som honom. Ett par exempel på Mazdas nyskapande är wankelmotorn som de var ensamma om att massproducera och sportbilen MX-5 som sålde i närmare en miljon exemplar.

Nya Mazda 3 finns som KombiSedan från 164 900 SEK och Sedan från 169 900 SEK. De utrustningsnivår som är aktuella på den svenska marknaden är Core, Vision och Optimum. Här kommer en sammanställning av utrustningsnivåerna:

Mazda 3 Core

De alternativ som man kan välja är två bensinmotorer på 1,5 liter (100 hk) eller 2,0 liter (120 hk) eller en dieselmotor på 2,2 liter (150 hk). Bromshjälpssystemet Smart City Brake Support (SCBS) ingår, likaså starthjälp i backe (HLA) och automatisk klimatanläggning med dubbla zoner. Övrig utrustning som ingår är farthållare, färddator, 7 tums touch-skärm, elhissar fram och bak, radio med CD-spelare, läderratt, HMI commander, Bluetooth handsfree, Kinza link connectivity, dimljus, däcktrycksövervakning och 16 tums lättmetallfälgar.

Mazda 3 Vision

Vision kan väljas med en 2,0 liters bensinmotor på 120 eller 165 hk eller med en dieselmotor på 150 hk. Utöver utrustningsnivån Core har Vision även parkeringssensorer bak, varningssystem för döda vinkeln (RVM), Bi-Xenon strålkastare, LED halvljus och bakljus, regnsensor och navigation.

Mazda 3 Optimum

Optimum kan väljas med en 2,0 liters bensinmotor på 165 hk eller en dieselmotor på 150 hk. Utöver utrustningsnivån Vision finns svart eller vit skinnklädsel, BOSE ljudanläggning, elektriskt manövrerbar förarstol, smart key, parkeringssensorer fram och Active Driving Display samt 18 tums lättmetallfälgar.

Mazda 3 är en av bilmodellerna jag själv tycker är intressant när jag ska köpa ny bil någon gång nästa år så det kanske är dags att boka in en provkörning.

Inlägget är sponsrat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar