22 mars 2014

Köpa ny eller begagnad bil

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade bloggen, men nu är det dags igen eftersom det finns en bra anledning. Jag är ute efter att köpa en ny bil eller en bättre begagnad bil. Jag har ännu inte bestämt mig utan väger för- och nackdelar mot varandra för de två alternativen. En stor fördel med att köpa en ny bil är nybilsgarantin och att man troligen slipper problem och överraskningar de första åren. En stor nackdel är värdeminskningen som börjar redan när man sätter sig bakom ratten i sin nya bil för första gången. Eller egentligen redan när man skriver på avtalet hos bilhandlaren.

Just nu lutar det ändå åt att det blir en ny bil. Då är frågan vilken sorts bil jag ska köpa. Idag har jag en Peugeot 307 kombi från 2002 och planen är att köpa en mindre och bränslesnålare bil. De bilmodeller som jag ska titta närmare på och provköra är:

Citroen C3
Citroen C3
Hyundai i20
Hyundai i20
Ford Fiesta
Ford Fiesta

Nästa steg är att boka in provkörning av dessa bilmodeller och sedan får vi se. Uppdatering kommer senare! Prisklassen jag har tänkt mig är runt 140 000 kronor.

Redigerad 2014-03-22: Jag lade till Ford Fiesta.

1 kommentar: