21 augusti 2012

BMW X3 som diesel-snål SUV

BMW X3
SUV:en BMW X3 kommer snart i en snålare diesel-version. Den kommer att vara bakhjulsdriven med en fyrcylindrig 2-liters dieselmotor på 143 hästkrafter och bära namnet sDrive18d. Tack vare BMW:s Efficient Dynamics-teknologier som t.ex. automatiskt start/stopp-system, växelindikator och bromskraftsåtervinning har man sänkt förbrukningen till 5,1 liter/100 km eller 135 gram CO2/km.

6-växlad manuell växellåda kommer att vara standard men en 8-växlad automatlåda kommer att finnas som tillval. Bränsleförbrukningen stiger då en aning till 5,4l/100 km eller 142 gram CO2/km. 0-100 km/h går på 9,9 sek (10,3 s för automatlådan).

Det blir den första modellen i X3-serien med enbart bakhjulsdrift. Målgruppen är inte de som vill ha en fyrhjulsdriven motorstark SUV utan de som vill dra nytta av SUV:ens fördelar som hög säkerhet och stort utrymme men samtidigt göra så liten miljöpåverkan som möjligt. sDrive18d kommer till BMW-handlarna under hösten.

Källa: automotorsport.se

1 kommentar:

  1. En bakhjulsdriven SUV, känns inte så smart. Jeep och bakhjulsdrift är motsatser enligt mig. Men om man inte kör när det är halt så är det säkert en kanonbra bil som BMW annars är.

    SvaraRadera