10 juli 2012

Begagnad bil: Hyundai Elantra

Den tredje generationens Hyundai Elantra tillverkades mellan 2001 och 2006. I Sverige såldes den med två olika motoralternativ, 1,6 liter och 2,0 liter där den senare upplevs som betydligt piggare. Elantra finns som fyrdörrars sedan och femdörrars kombikupé. Bilmodellen är ganska rymlig för sin storlek.

Hur är den att köra? Enligt begköpguiden är den lättkörd med ett bra samspel mellan motor, växellåda och pedaler. Fjädringskomforten är också fin enligt samma sajt. Det som drar ner betyget är att den bullrar när man kommer upp i hastighet. Stolarna är bekväma att sitta i och benutrymmet bak är bra.

Hur är rostskyddet? Faktiskt ganska bra, balkar, motorhuv, dörrar och baklucka är rostbehandlade. Skärmkanterna bak bör man hålla koll på i förebyggande syfte.

Vanliga anmärkningar på besiktningen är strålkastare och parkeringsbroms. Andrahandsvärdet är lågt på bilmodellen, så det går att göra riktigt bra fynd på t.ex. Blocket. I Europa ersattes Elantra av nya i30 år 2007.

Jag tycker att designen på Elantra är ganska lyckad, särskilt kombikupén som är den jag föredrar. Med rätt färg och rätt fälgar skulle den se rätt grym ut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar